Terug naar overzicht
 • Plaats

  Rotterdam

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Daadkrachtig en besluitvaardig Tendermanager voor het Projectenbureau!

Als Tender Manager ben je verantwoordelijk voor het succesvol aannemen van nieuwe Utiliteits projecten.  Jij bent het eerste aanspreekpunt voor opdrachtgevers. Door goed te luisteren en kritische vragen te stellen sta jij aan de basis van een succesvolle tender. Je begeleidt de complete fase tot en met de uiteindelijke gunning en zorgt ervoor dat verworven projecten door de projectvoorbereiding en uitvoering kunnen worden overgenomen. Uiteraard sta je er niet alleen voor. Je werkt samen met het Hoofd van de calculatieafdeling. Jouw takenpakket bestaat verder uit;

 • leiden van alle processen die te maken hebben met offertes en aanbestedingen (zoals ontwerp, prijsvorming, optimalisaties/alternatieven en plan van aanpak).
 • formuleren van plan van aanpak en verwerken tot een gedetailleerd en realistisch tenderplan.
 • je voert de regie over de communicatie met de opdrachtgever.

En last but not least; je vindt het een uitdaging om mee te bouwen in de verdere ontwikkeling van deze nieuwe BV!

Functie eisen

Deze rol vraagt van jou een groot verantwoordelijkheidsgevoel en betrokkenheid bij de mensen en het proces. Jouw kennis van installatietechniek en commerciële ervaring dragen bij aan het signaleren van knelpunten en het meedenken over technische innovaties, die leiden tot de beste oplossingen!

 • Je hebt een afgeronde technische HBO of WO opleiding;  energietechniek, werktuigbouwkunde, AOT;
 • ervaring met tendermanagement;
 • kennis en ervaring met verschillende aanbestedings- en contractvormen binnen de installatie/ klimaattechniek;
 • Je bent ondernemend, neemt initiatief en je hebt een sterke focus op het behalen van resultaat;
 •  je hebt interesse in marktontwikkelingen en deelt deze graag met collega's en klanten;
 • Je vult dit aan met goede communicatieve vaardigheden van de Nederlandse taal, in woord en geschrift;
 • je bent woonachtig in de omgeving van Rotterdam.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisindicatie tussen de 60 en 70 K. Leaseauto. Winstuitkering. Verdere voorwaarden conform CAO metaal, zoals 25 vakantie en 13 ADV dagen.

Bedrijfsprofiel

Van Galen Klimaattechniek is onderdeel van de Van Dorp Groep sinds 2017. Inmiddels is het  tijd voor de volgende stap en wordt Van Galen het projectenbedrijf voor de gehele Van Dorp Groep. Ofwel Van Galen Projectenbedrijf B.V. Deze nieuwe BV wordt verantwoordelijk voor alle grote projecten binnen Van Dorp in Nederland. Zij verzorgen het ontwerp, de engineering, realisatie en projectbegeleiding op het gebied van: verwarming, luchtbehandeling, koeltechniek, meet- en regeltechniek, sanitairtechniek en energieconcepten. Ook werken zijn samen met diverse E-installateurs om een totaal pakket te kunnen aanbieden. Projecten variëren in een omvang van € 500.000,-  tot € 10.000.000,-. Voorbeelden van gerealiseerde projecten zijn EMA, Erasmus MC... Om de organisatie verder vorm te geven wordt er gebouwd aan een Tenderteam. Naast het bestaande team zoekt men ter aanvulling een tendermanager, een senior calculator en een junior engineer. 

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures