Terug naar overzicht
  • Plaats

    Rotterdam

  • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Ervaren Calculator/ Cost Engineer Werktuigbouw grote projecten

Binnen het nieuwe Tenderteam van het projectenbureau ben jij de ervaren calculator die zich bezig houdt met het voorbereiden, calculeren en uitwerken van complexe offertes voor werktuigbouwkundige/klimaattechnische installaties.  

Als calculator speel je een cruciale rol in het offertetraject. Je stelt calculaties op voor grootschalige nieuwbouw- danwel renovatieprojecten van gebouw gebonden klimaatinstallaties.
Je bestudeert het bestek en de tekeningen en maakt een overzicht van de uit te voeren werkzaamheden. Aan de hand van tekeningen, pakket van eisen of gesprekken met opdrachtgever maak je een technisch (voor) ontwerp of werk je een verstrekt schetsontwerp verder uit. Je bent in staat om inschattingen te maken van tijdsnormen ten aanzien van de montagewerkzaamheden. Je analyseert gegevens om te komen tot normen voor montagetijden en prijzen. Je vraagt offertes aan bij toeleveranciers. Op basis van alle verkregen en verzamelde informatie werk je de offerte uit. Eventuele risico’s breng je in kaart om zo de EMVI score te behalen. Ook adviseer je over mogelijke kostenbesparingen en kostprijsoptimalisaties.  Binnen de interne organisatie voer je overleg met projectleiders, engineers en tekenaars en ben je verantwoordelijk tot en met contractvorming.  

En last but not least; je vindt het een uitdaging om mee te bouwen in de verdere ontwikkeling van deze nieuwe BV!

Functie eisen

Je hebt een opleiding gevolgd op minimaal MBO-4 niveau (MIT/HIT), richting werktuigbouw, energietechniek of AOT
Je hebt al behoorlijk wat jaren ervaring met grote W projecten
Je bent commercieel ingesteld en hebt een goed financieel bewustzijn
Je bent in staat om aan meerdere projecten tegelijker tijd te werken en kan tegen deadlines.
Je bent woonachtig in de omgeving van Rotterdam.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris tussen de 50 en 65 K exclusief winstuitkering. Verdere voorwaarden volgens CAO Metaal, waaronder 25 vakantie en 13 ADV dagen.

Bedrijfsprofiel

Van Galen Klimaattechniek is onderdeel van de Van Dorp Groep sinds 2017. Inmiddels is het tijd voor de volgende stap en wordt Van Galen het projectenbedrijf voor de gehele Van Dorp Groep. Ofwel Van Galen Projectenbedrijf B.V. Deze nieuwe BV wordt verantwoordelijk voor alle grote projecten binnen Van Dorp in Nederland. Zij verzorgen het ontwerp, de engineering, realisatie en projectbegeleiding op het gebied van: verwarming, luchtbehandeling, koeltechniek, meet- en regeltechniek, sanitairtechniek en energieconcepten. Ook werken zijn samen met diverse E-installateurs om een totaal pakket te kunnen aanbieden. Projecten varieren in een omvang van € 500.000,- tot € 10.000.000,-. Voorbeelden van gerealiseerde projecten zijn EMA, Erasmus MC... Om de organisatie verder vorm te geven wordt er gebouwd aan een Tenderteam. Naast het bestaande team zoekt men ter aanvulling een tendermanager, een senior calculator en een junior engineer.

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures