Terug naar overzicht
 • Plaats

  Waalwijk

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Als Salesmanager Export ben je verantwoordelijk voor het gehele (verkoop)proces van de producten van Systemair in het buitenland. Jouw klanten zijn  te verdelen in 2 groepen; enerzijds de zusterbedrijven van Systemair, wereldwijd, met een accent op Europa, anderzijds zijn jouw klanten eindgebruikers, met een accent op Marine, Oil en Gas, Datacenter. Jouw producten/productenrange is het portfolio van de fabriek in Waalwijk hetgeen standaard modulaire kasten kunnen zijn, maar veelal specials ofwel de klant specifieke luchtbehandelingskasten tot 100.000m3/h, welke alleen in Nederland geproduceerd worden en waarmee maatwerk geleverd kan worden. Betreft dan ook vaak grote complexe projecten met langlopende contracten. 

In deze functie geef je leiding aan in totaal ongeveer 12 FTE zijnde het export -en Nederlandse commerciële binnendienstteam en verder een accountmanager. 

Je vertegenwoordigt Systemair en bent verantwoordelijk voor de de commerciële doelstelling van alle landen die onder de export portefeuille vallen.  Je onderhoudt jouw contacten en legt nieuwe contacten. Je bouwt de portefeuille verder uit en zorgt ervoor dat je ieder jaar de groeidoelstelling kunt behalen. Je bent bovendien een bevlogen verkondiger van de missie van Systemair en weet iedere klant, agent, distribiteur en collega Systemair ambassadeur te maken.    

Samen met jouw collega Salesmanager Nederland neem je zitting in het MT. Je legt direct verantwoording af aan de Algemeen Directeur.                                     

Functie eisen

Voor deze uitdagende functie zoeken wij een ervaren Salesmanager met kennis van de internationale markt op het gebied van klimaattechniek/ HVAC/ luchtbehandeling.

 • Een (technische) opleiding op HBO niveau (behaald);
 • bijvoorkeur aanvullende opleidingen zoals TVVL luchtbehandeling;
 • ervaring binnen de industrie met geconditioneerde ruimtes;
 • je staat sterk in je schoenen en komt tot concrete resultaten middels onderbouwde beslissingen;
 • Met je proactieve en positieve instelling stuur je het verkoopteam aan;
 • Nativ beheersing van de Nederlandse taal. Zeer goede beheersing van de Engelse taal. Kennis van de Duitse en/of Franse taal is een pré; 
 • Reislust en oog voor culturele verschillen;

Jouw standplaats is het hoofdkantoor te Waalwijk, je bent bijvoorkeur woonachtig in deze regio, in ieder geval op bereisbare afstand. Je reist maandelijks een paar dagen.

Deze vacature wordt behandeld door Thijs van Barneveld. Voor meer informatie graag een eerste contact via mail; thijs@buildingjobs.nl 

Wat biedt Systemair

De cultuur bij Systemair valt te omschrijven als open, direct, korte communicatielijnen, nuchter, integer en met een gezonde dosis humor. Er heerst een collegiale werksfeer in een professionele organisatie die de klant centraal stelt. Het bedrijf biedt de juiste kandidaat een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Bedrijfsprofiel

Systemair is fabrikant en leverancier van het meest complete én flexibele assortiment in ventilatie en klimaatbeheersing. Of het nu gaat om een ventilatieconcept voor een school, een zorginstelling, een bedrijfsgebouw of een parkeergarage: de experts bij Systemair kennen de omstandigheden en weten wat belangrijk is.
Met meer dan 6.300 werknemers in 50 landen behoort het Zweedse Systemair tot de marktleiders. Systemair in Nederland is gevestigd in Harderwijk en Waalwijk. In de fabriek in Waalwijk worden de modulaire luchtbehandelingsunits gefabriceerd en in Harderwijk verkopen ze vanuit het warehouse onze handelsgoederen en assembleren ze ventilatoren

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures