Terug naar overzicht
 • Plaats

  Utrecht

 • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

In deze functie treed jij op als de rechterhand van het verkoopteam. Je helpt jouw collega's bij het beoordelen van nieuwe aanvragen van klanten, werkt offertes uit en bent binnen de organisatie hét aanspreekpunt voor de afdeling verkoop. 

Waar nodig biedt jij sales-gerelateerde ondersteuning en voorziet iedereen van de juiste informatie. Ook het opvolgen van de uitstaande offertes behoort tot jouw taken. 

Niets is standaard. Je praat met eindgebruikers (zoals bv Ikea), installateurs, architecten en adviseurs. En natuurlijk fabrikanten en je collega's. Elke oplossing is maatwerk, waarbij je gelukkig wel geholpen wordt door een calculatieprogramma. Als je het leuk vindt, kan je regelmatig mee met accountmanagers naar klanten.

Het bedrijf heeft een aantal specialisaties waar ze oplossingen voor bedenkt qua klimaatinstallaties en ventilatoren. Denk aan zwembaden, technische labs en vertical farming. Qua kwaliteit en innovatie heb je echt mooie oplossingen te bieden aan je klanten.

Dit is een ideale positie voor ambitieuze kandidaten om door te groeien naar een functie zoals accountmanager of een leidinggevende functie. Wil je nog meer de techniek in, dan kun je ook deel gaan uitmaken van het kenniscentrum, het technische hart van het bedrijf. Is doorgroeien verplicht? Natuurlijk niet. De positie van medewerker verkoop binnendienst biedt voldoende variëteit en uitdaging!

Een greep uit je werkzaamheden:

 • Je ondersteunt jouw collega’s van de buitendienst bij het verstrekken van offertes en orderbevestigingen
 • Je behandelt binnenkomende aanvragen van (potentiële) klanten
 • Je bewaakt de opvolging van lopende offertes
 • Je voorziet klanten van informatie en advies, zowel telefonisch als schriftelijk
 • Je maakt ontwerpschetsen
 • Je bent verantwoordelijk voor het gehele orderproces en verzorgt de aftersales
   

Functie eisen

 • Je hebt passie voor techniek, met name ventilatie en klimaattechniek
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal
 • Het liefst heb je een opleiding Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde
 • Organisatorisch en commercieel
 • Je denkt graag mee met bv het optimaliseren van processen
 • Ervaring met Revit of Cad is een pré

Arbeidsvoorwaarden

Balans werk/privé: Werk je liever een aantal dagen thuis? Of start je liever wat eerder of later? 4 dagen werken? Alles is bespreekbaar. Het bedrijf gelooft dat werk/privé balans maatwerk is en draagt hier graag aan bij.

Alle faciliteiten voor groei en ontwikkeling: Meer dan gemiddeld aandacht voor jou als persoon. Wil je scholing of cursus? Dat kan. Wil je graag in functie doorgroeien? We maken een concreet pad voor jou. Je zal niet de eerste zijn die van medewerker verkoop binnendienst naar het management team doorgroeit in 2 jaar.

Uitstekende arbeidsvoorwaarden: Daarnaast mag je vanzelfsprekend rekenen op een goed pakket van salaris, verlof en pensioen.

Werken in een team met passie voor techniek en innovatie

Bedrijfsprofiel

Het bedrijf ontwikkelt en assembleert installaties voor een gezond binnenklimaat. Denk aan luchtbehandelingskasten en ventilatoren voor kantoren, maar ook voor niches zoals zwembaden, labaratoria, datacenters en vertical farming. Met een eigen kenniscentrum en 45 medewerkers gaat kwaliteit en innovatie hand in hand met informele sfeer en korte lijntjes.

Meer weten? We vertellen je graag meer. Stuur een whatsapp bericht, email of bel gewoon even naar Jan Veldhuizen (06 3004 5744 / jan@buildingjobs.nl).

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures